Vysokoškolákem na zkoušku

Letošní třetí ročník rozšiřuje nabízené moduly Moderní programování a Inteligentní systémy, Angličtina v ICT a exkurze velkého hadronového urychlovače ve Švýcarsku – CERN. Přihlášením do tohoto modulu nabízí naše katedra aktivním žákům SŠ našeho kraje možnost účastnit se zdarma prezenčních odborných kurzů, seznámit se s prostředím univerzity i specializovanými pracovišti. Každý žák si může vyzkoušet roli vysokoškolského studenta a za úspěšné absolvování získat Certifikát o absolvování.
Výuka v modulu bude probíhat v období září až prosinec 2019 (bude upřesněno). Přihlášení probíhá prostřednictvím webových stránek. Pro přihlášení vyžadujeme Doporučení učitele (matematiky nebo IVT) a Váš souhlas, jako ředitele/ředitelky se zapojením žáka do vzdělávacího modulu. Jelikož prezenční část kurzů (cca 2 hodiny týdně) bude probíhat v Ostravě (30. dubna 22, Moravská Ostrava) v odpoledních hodinách, prosíme tímto o vstřícnost a podporu zapojení žáků tím, že umožníte dojíždějícím uvolnění z řádné výuky bez nutnosti nahrazování. Samozřejmě se budeme při plánování modulů snažit, abychom co nejméně narušovali výuku na Vaší škole.
Podmínkou zařazení žáků do vzdělávacího kurzu „Vysokoškolákem na zkoušku - Informatika“ je:
1. Vyplnění závazné přihlášky na stránkách projekty.osu.cz/vysokoskolak
2. Vyplnění Prohlášení s doporučením učitele a souhlasem ředitele s účastí žáka na vzdělávacích aktivitách projektu (viz příloha). U neplnoletých žáků vyplnění Prohlášení rodiče se souhlasem k účasti na vzdělávacích aktivitách projektu (viz příloha).
3. Výše uvedená vyplněná Prohlášení donesou žáci na první kurz.
V případě většího zájmu, než je kapacita kurzu, budou účastníci vybráni za základě výsledku vstupního testu.
Více informací o projektu, včetně harmonogramu a obsahu jednotlivých modulů, je k dispozici na www projektu: http://projekty.osu.cz/vysokoskolak/
Kontaktní osoba: Ing. Simona Polochová, mail: simona.polochova@osu.cz, tel.: 553 46 2116

Datum konání
02.09.2019 - 20.12.2019
Pravidelná
Ano
Den
pondělí
Od - do
-
Organizátor
Ostravská univerzita
Adresa
30. dubna 22
Ostrava
701 03
Kraje
Moravskoslezský
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče
Obor
Programování, Technika
Cílové skupiny
studenti SŠ
Hodnocení