Věda na doma

Aktivita je zdarma

Milé divačky, milí diváci, fanoušci vědy! Streamy aktuálních přednášek pro vás připravujeme v „domácích“ podmínkách, vše vzniká živelně a narychlo, s velkým nadšením... s tím se ovšem pojí i určitá technická nedokonalost těchto přednášek. Moc prosíme, odpusťte nám v některých případech sníženou kvalitu zvuku, různé přeřeky a jiné mouchy a šotky. Vaše případné komentáře a připomínky si rádi přečteme na sociálních sítích, v příspěvcích pod hashtagem #veda_na_doma. Přejeme v rámci možností příjemnou podívanou!   

Pro koho jsou videa určena?

Přednášky z„obýváku“ vědců jsou určené pro všechny fanoušky vědy, pro každého, kdo se chce něco nového dozvědět. Pro lepší orientaci v tématech a mluvčích přijměte naše doporučení:

DĚTI 6-15 LET:

Virtuální školní exkurze do Ondřejova na hvězdárnu. Pavel Suchan z Astronomického ústavu AV ČR vás v pěti minutách „dějepisu“ seznámí s historií hvězdárny (a rolí žáby) a v deseti minutách se ve „fyzice“ podíváte na dalekohledy v historické Západní kopuli - jak se s nimi zaměřuje na objekt, jak fungují a co je s nimi vidět. Vašima očima bude objektiv mobilního telefonu, kterým jsme to pro vás natočili tak, jako byste na hvězdárně opravdu byli. Vhodné pro 2. stupeň ZŠ, ale zvládnou to i trochu mladší.

Pokusy pro děti. Dva krátké experimenty představí ze svého domova Zuzana Sochorová Vokáčová z Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR. Online ve středu 25. 3. v 11:00. Pokusy jsou vhodné pro děti, rodiče i učitele. Video najdete v premiéře na Facebooku i na Youtube kanále #AVČR.

Datum konání
25.03.2021 - 25.03.2021
Pravidelná
Ne
Organizátor
Ústav fyzikální chemie J.Heyrovského AV ČR, v.v.i.
Adresa
Dolejškova 2155/3
Praha 8
18200
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
22.03.2021 - 25.03.2021
Typ
Žáci a studenti
Obor
Astronomie, Chemie
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení