Letní příměstský tábor 11. – 15. 7. 2022: Robotika a vývoj her v Pythonu pro pokročilejší

Během 5 dní tábora se budeme pracovat v malých skupinkách vedených lektory na projektech podle zájmu účastníků. Podíváme se na zoubek programování v textovém programovacím jazyce Python. V prostředí Godot budeme vyvíjet vlastní 2D či 3D hru a vše si propojíme s roboty nebo třeba virtuální realitou. Spolu s oblíbenými lektory Michalem Hlouškem a Michalem Grněm se navíc budeme zamýšlet a diskutovat nad umělou inteligencí, fyzikálními simulacemi nebo krypografií. Vše si budeme propojovat dohromady pomocí her. A jelikož letní tábory jsou i o zábavě a odpočinku, budeme také vyrážet často ven, aktivně odpočívat a zahrajeme si i nějakou hru z naší široké nabídky deskovek.

Tábor probíhá denně od pondělí do pátku od 9 do 17. hod. Součástí je strava (oběd+svačina) a pitný režim, v ceně jsou také zahrnuty všechny pomůcky a vybavení. V rámci tábora také proběhne jeden výlet či exkurze spojený se zaměřením tábora, aby si děti propojily získané schopnosti a vědomosti s praxí. 

Hlavní výhodou našich táborů je malý počet dětí ve skupině – maximálně 15 dětí na jednom turnuse. Počet vedoucích je 1 lektor na maximálně 5 dětí tak, aby byl zajištěn individuální přístup podle potřeb a zájmů každého dítěte.

Tábor je vhodný pro děti od 10 do 16 let. Vyjímečně přijímáme i šikovné devitileťáky. Pro účast na táboře předpokládáme základní zkušenosti s programováním (blokové nebo textové programovací jazyky – stačí např. Scratch, mBlock, Snap), naopak nevyžadujeme ani nepředpokládáme předchozí znalost programování v Pythonu. Lektoři před přijmutím na tábor ověřují on-line zkušebním testem. Místo testu může doporučit žáka i lektor – v případě, že chodí během roku na náš kroužek a je zdatný v programování.

Turnus je osvědčený z loňského roku. Pokud se ale někomu program loni líbil, nemusí se bát přihlásit znovu. Aktivity a témata upraví lektoři podle zájmu dětí a nudit se tedy nebudou ani loňští účastníci!

Cena: 6500 Kč s DPH/5 dní příměstského tábora se stravou (oběd a svačiny), s pitným režimem, pomůckami, učebními materiály a s technikou.

Tábor probíhá v budově Pedagogické fakulty UK (Magdalény Rettigové 4, 110 00 Praha-Nové Město).

Přihláška: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSektjP7yxcGILMwss2kjPGcjszaMmkU52BIex0wjDWrW86EpA/viewform?fbclid=IwAR3o9ABBT5vppMqrLkofK9V58rf4skbkPwNxNu0OCC7QoykAzSMp6oIo5Qs

Datum konání
11.07.2022 - 15.07.2022
Pravidelná
Ne
Organizátor
Intellectus
Adresa
Magdalény Rettigové 4
Praha 1
11000
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
04.04.2022 - 11.07.2022
Typ
Žáci a studenti
Obor
Ostatní, Programování, Technika
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení