Startuje 12. ročník korespondenční soutěže Výfuk

Aktivita je zdarma

Během školního roku jsou na stránkách https://vyfuk.mff.cuni.cz/ postupně zveřejňována zadání šesti sérií. Každá z nich obsahuje pět úloh z různých oblastí fyziky, jeden problém týkající se odborného textu (tzv. Výfučtení) a jeden zábavný experiment. 

Výfuk je určený pro všechny žáky 2. stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

Řešitelé jsou rozděleni do 4 kategorií (6., 7., 8. a 9. ročníků), každá kategorie se vyhodnocuje zvlášť.

Zapojit se do řešení Výfuku je možné kdykoli během školního roku. Není nutné vyřešit všechny úlohy.

A co tám získáte?

Každý rok připravujeme šest sérií po sedmi úlohách. Každoročně také vzniká šest dílů Výfučtení – krátkého naučného textu, který vždy přibližuje některou z fascinujících oblastí fyziky a matematiky.

Všechny vyřešené úlohy, které se na Výfučí základnu na Matfyzu dostanou, jsou pečlivě procházeny, opravovány a zaslány zpátky řešitelům spolu se vzorovými řešeními. Na konci každého ročníku jsou pak vyhodnocovány bodové zisky řešitelů a ti nejlepší z nich jsou odměňováni různými zajímavými cenami.

Průběh každého ročníku na konci shrneme v ročence, která pravidelně vychází již od 2. ročníku a je k dostání zcela zdarma. Máte-li o ni zájem, kontaktujte nás na našem vyfuk@vyfuk.mff.cuni.cz">e-mailu a my vám ji zašleme poštou.

Většina organizátorů Výfuku se fyzice věnuje téměř každý den (to buď přímo na Matfyzu v Praze, kde má Výfuk své zázemí nebo na některé ze středních či vysokých škol v České republice) a rádi svůj zápal pro tuto krásnou vědu předávají druhým.

Kromě mnoha zkušeností, které uplatníte po celý svůj život, můžete vyhrát i hmotné ceny, ale především získat možnost účasti na akcích - dvou setkání a letním táboře. Na obojím můžete zakusit zajímavé exkurze, poutavé přednášky, spoustu her, výletů a přivést si domů spousty neopakovatelných zážitků.

Datum konání
02.09.2022 - 31.05.2023
Pravidelná
Ne
Organizátor
Matematicko-fyzikální fakulta UK
Adresa
V Holešovičkách 2
Praha
121 16
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
02.09.2022 - 31.05.2023
Typ
Žáci a studenti
Obor
Fyzika
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň
Hodnocení