Jak podporovat nadané děti v MŠ

V mateřské škole se pedagogové denně setkávají s dětmi, které mají speciální vzdělávací potřeby. V dnešní době už velmi dobře dokážeme pracovat s dětmi s různými druhy postižení, bohužel nám ale ještě stále unikají děti s vysokým kognitivním potenciálem, děti vysoce intelektově disponované, nadané, a děti se zvýšenou citlivostí. Často nevíme, jak reagovat na jejich specifické potřeby, jak připravit prostředí a vzdělávací systém v MŠ tak, aby to podporovalo růst jejich potenciálu.

Na semináři, který bude interaktivní a prožitkový, se budeme věnovat aktivitám, které nám pomohou objevit a následně systematicky vyhledávat nadané děti v mateřské škole. Budeme se věnovat potřebám, které tyto děti mají, a zaměříme se na úpravu podmínek a vzdělávacího systému v MŠ tak, aby tyto speciální vzdělávací potřeby mohly být naplňovány.

Seminář Jak podporovat nadané děti v MŠ proběhne na krajském pracovišti NPI v Hradci Králové 19. října od 9 do 16 hodin. Povede jej zkušená speciální pedagožka Mgr. Alena Pokorná. 

Podrobná anotace a odkaz k přihlášení zde

Datum konání
19.10.2023 - 19.10.2023
Pravidelná
Ano
Den
čtvrtek
Od - do
09:00 - 16:00
Organizátor
NPI Hradec Králové
Adresa
Luční 460
Hradec Králové
50003
Kraje
Královéhradecký, Pardubický
Url adresa
Registrace od - do
17.10.2023 - 19.10.2023
Typ
Pedagogové
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Pedagogové
Hodnocení